Door team :
23B Chaos
Gepubliceerd:
Tussendoor
Tussendoor
2 Persons
2 Persons
Voorbereiding:
90 mins
Voorbereiding:
90
Kooktijd:
90 mins
Kooktijd:
90
Ingrediënten
%ingredient-rating%
2 stuks limoen
2 stuks limoen
%ingredient-rating%
250 g suiker
250 g suiker
%ingredient-rating%
2 stuks ei
2 stuks ei
%ingredient-rating%
125 g Boter
125 g Boter
%ingredient-rating%
100 G Eiwit
100 G Eiwit
%ingredient-rating%
37 G Poedersuiker
37 G Poedersuiker
%ingredient-rating%
162 G Suiker
162 G Suiker
%ingredient-rating%
42 G Water
42 G Water
%ingredient-rating%
25 gelatine
25 gelatine
Prijs
€ 0-2
Gebruikersbeoordeling
★★★★★ Waardering 3.6 van 5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Bereiding
1
1: Rasp de limoenen en pers ze uit. Zeef het sap even om velletjes en pitjes te verwijderen.
2: Doe limoenrasp, suiker en roomboter in een hittebestendige kom en verhit deze au bain-marie. Zet op middelhoog vuur. Laat de ingrediënten in de kom smelten en roer rustig door tot een gladde massa.
3: Als alle boter is gesmolten voeg je het limoensap toe, roer dit door het mengsel met een garde. Voeg hierna ook de eieren toe terwijl je blijft roeren. Nu is het een kwestie van geduld. Hou af en toe in de gaten of er nog genoeg water in je steelpan zit.
4: Blijf rustig roeren in de kom terwijl de lime curd steeds wat dikker wordt. Als de lime curd de dikte van yoghurt heeft is hij goed. Om een tijdsindicatie te geven; dit duurde bij mij ongeveer 20 minuten.
5: Giet de lime curd in een schaal om af te koelen. Terwijl de lemon curd afkoelt dikt hij ook nog verder in tot de uiteindelijke, juiste dikte.
2
1: Rol een stuk harde wenerdeeg uit tot 2 mm dikte en steek uit met rondje van 8cm.
2: leg de rondjes in bakjes en prik gaatjes in de bodem van de plakjes
3: leg zilverfolie met split erwten in de bakjes
4: bak ze vervolgens op 180 graden voor 17 min en dan 8 min zonder het folie
5: laat voledig afkoelen voor je ze vult met de lime curd
6: zet de bakjes in de koeling
3
1: ontvet al je materialen
2: zet een pannetje met de suiker en water op het vuur en kook tot het 121 graden is
3: tegelijketijd klop je de eiwit op tot het stijf is en voegt daarbij de poedersuiker toe
4: als de suiker 121 graden is kan je dit langzaamaan bij de eiwit gieten terwijl de mixer op zijn hoogste stand draait
5: spuit rozetjes op de limecurd en flambeer ze
6: om het af te maken strooi je een beetje karamel stukjes derop

Recept geplaatst door team:
23B Chaos
1: Rasp de limoenen en pers ze uit. Zeef het sap even om velletjes en pitjes te verwijderen. 2: Doe limoenrasp, suiker en roomboter in een hittebestendige kom en verhit deze au bain-marie. Zet op middelhoog vuur. Laat de ingrediënten in de kom smelten en roer rustig door tot een gladde massa. 3: Als alle boter is gesmolten voeg je het limoensap toe, roer dit door het mengsel met een garde. Voeg hierna ook de eieren toe terwijl je blijft roeren. Nu is het een kwestie van geduld. Hou af en toe in de gaten of er nog genoeg water in je steelpan zit. 4: Blijf rustig roeren in de kom terwijl de lime curd steeds wat dikker wordt. Als de lime curd de dikte van yoghurt heeft is hij goed. Om een tijdsindicatie te geven; dit duurde bij mij ongeveer 20 minuten. 5: Giet de lime curd in een schaal om af te koelen. Terwijl de lemon curd afkoelt dikt hij ook nog verder in tot de uiteindelijke, juiste dikte.
[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]