Door team :
23B Kolibries
Gepubliceerd:
Tussendoor
Tussendoor
12 Persons
12 Persons
Voorbereiding:
30 mins
Voorbereiding:
120
Kooktijd:
120 mins
Kooktijd:
30
Ingrediënten
%ingredient-rating%
500 gram Korstdeeg
500 gram Korstdeeg
%ingredient-rating%
150 gram Melissuiker
150 gram Melissuiker
%ingredient-rating%
180 gram Slagroom
180 gram Slagroom
%ingredient-rating%
150 gram Eigeel
150 gram Eigeel
%ingredient-rating%
10 gram Gelatineblad
10 gram Gelatineblad
%ingredient-rating%
100 gram Yoghurt
100 gram Yoghurt
%ingredient-rating%
10 gram Honing
10 gram Honing
%ingredient-rating%
230 gram Slagroom (geklopt)
230 gram Slagroom (geklopt)
%ingredient-rating%
125 gram Suiker
125 gram Suiker
%ingredient-rating%
125 gram Geleisuiker
125 gram Geleisuiker
%ingredient-rating%
75 gram Water
75 gram Water
%ingredient-rating%
35 gram Citroensap
35 gram Citroensap
%ingredient-rating%
50 gram Limoensap
50 gram Limoensap
%ingredient-rating%
5 gram Koud bindmiddel
5 gram Koud bindmiddel
Prijs
€ 4-6
Gebruikersbeoordeling
★★★★★ Waardering 2.3 van 5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Bereiding
1
Mousse: Meng het eigeel met de suiker samen en week ondertussen de gelatineblaadjes in water.
2
Kook de slagroom en giet dit bij het eigeel en meng dit.
3
Gooi dit mengsel terug in de pan en laat dit sudderen tot 84 graden.
4
Voeg de gelatine toe aan het mengsel en zet dit daarna in de koelkast.
5
Snij de mango en pers wat citroensap.
6
Voeg de honing, citroensap, yoghurt en mango toe aan het gekoelde mengsel.
7
Klop de slagroom op en voeg dit toe aan het gekoelde mengsel.
8
Giet dit mengsel in vormpjes en zet deze in de vriezer.
9
Korstbakjes: Rol het korstdeeg uit op 3 en fonceer de gewenste bakjes, met suiker bedekken.
10
Bak de bakjes op 220 graden voor 20 minuten.
11
Jam: Voeg alle ingredienten behalve het bindmiddel toe in een pan en kook dit.
12
Voeg hierna het bindmiddel gemengd met suiker toe.
13
Laat dit mengsel afkoelen.
14
Smeer de korstbakjes met de limoenjam en leg de mousse er netjes bovenop.
15
Decoreer eventueel nog met een muntblaadje.

Recept geplaatst door team:
23B Kolibries
Korstbakje gesmeerd met limoenjam, met een yoghurt-mango mousse erbovenop.
[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]