Mango-limoen schelp

Door team :

23B Kolibries

Gepubliceerd:

Tussendoor

Tussendoor

12 Persons

12 Persons

Voorbereiding:
30 mins

Voorbereiding:
120

Kooktijd:
120 mins

Kooktijd:
30

Ingrediënten

%ingredient-rating%
500 gram Korstdeeg
%ingredient-rating%
150 gram Melissuiker
%ingredient-rating%
180 gram Slagroom
%ingredient-rating%
150 gram Eigeel
%ingredient-rating%
10 gram Gelatineblad
%ingredient-rating%
100 gram Yoghurt
%ingredient-rating%
10 gram Honing
%ingredient-rating%
230 gram Slagroom (geklopt)
%ingredient-rating%
125 gram Suiker
%ingredient-rating%
125 gram Geleisuiker
%ingredient-rating%
75 gram Water
%ingredient-rating%
35 gram Citroensap
%ingredient-rating%
50 gram Limoensap
%ingredient-rating%
5 gram Koud bindmiddel

Prijs

€ 4-6

Gebruikersbeoordeling

Waardering 2.3 van 5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bereiding

  • 1
    Mousse: Meng het eigeel met de suiker samen en week ondertussen de gelatineblaadjes in water.
  • 2
    Kook de slagroom en giet dit bij het eigeel en meng dit.
  • 3
    Gooi dit mengsel terug in de pan en laat dit sudderen tot 84 graden.
  • 4
    Voeg de gelatine toe aan het mengsel en zet dit daarna in de koelkast.
  • 5
    Snij de mango en pers wat citroensap.
  • 6
    Voeg de honing, citroensap, yoghurt en mango toe aan het gekoelde mengsel.
  • 7
    Klop de slagroom op en voeg dit toe aan het gekoelde mengsel.
  • 8
    Giet dit mengsel in vormpjes en zet deze in de vriezer.
  • 9
    Korstbakjes: Rol het korstdeeg uit op 3 en fonceer de gewenste bakjes, met suiker bedekken.
  • 10
    Bak de bakjes op 220 graden voor 20 minuten.
  • 11
    Jam: Voeg alle ingredienten behalve het bindmiddel toe in een pan en kook dit.
  • 12
    Voeg hierna het bindmiddel gemengd met suiker toe.
  • 13
    Laat dit mengsel afkoelen.
  • 14
    Smeer de korstbakjes met de limoenjam en leg de mousse er netjes bovenop.
  • 15
    Decoreer eventueel nog met een muntblaadje.
  • Recept geplaatst door team:

    Korstbakje gesmeerd met limoenjam, met een yoghurt-mango mousse erbovenop.

    [DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

    gebruikers beoordeling

    Is het product lekker?

    Is het product creatief?

    Is het product makkelijk te produceren?

    Is het product makkelijk te verkopen? Aan een brede doelgroep?