munt macarons

Door team :

23b the bitches

Gepubliceerd:

Tussendoor

Tussendoor

3 Persons

3 Persons

Voorbereiding:
20 mins

Voorbereiding:
90

Kooktijd:
90 mins

Kooktijd:
20

Ingrediënten

%ingredient-rating%
1000 gram amandelpoeder
%ingredient-rating%
1000 gram poedersuiker
%ingredient-rating%
400 gram eiwit
%ingredient-rating%
1000 gram kristalsuiker
%ingredient-rating%
240 gram water
%ingredient-rating%
400 gram witte chocolade
%ingredient-rating%
200 gram slagroom ongezoet
%ingredient-rating%
20 gram glucosestroop
%ingredient-rating%
5 gram muntextract
%ingredient-rating%
40 gram boter

Prijs

€ 0-2

Gebruikersbeoordeling

Waardering 4.3 van 5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bereiding

  • 1
    Amandelpoeder en poedersuiker door de cutter dat goed fijn is, zeven
  • 2
    Je eiwit met kleur staafmixen en dit door de a.poeder. p.suiker met een spatel goed doormengen
  • 3
    Suikerwater opzetten en rond de 105 graden eiwit op snelste stand
  • 4
    Bij 118 graden suikerwater toevoegen aan eiwit en tot handwarmte/ klein beetje eiwit met de massa mengen
  • 5
    De rest van de eiwit toevoegen en zorgen dat je lucht er niet uit slaat
  • 6
    Bakplaat met teflon mat en licht in sprayen
  • 7
    Macarons opgespoten goed na tikken, en minimaal een 40 tot 60minuten laten drogen dat je geen nattigheid aan je vinger hebt
  • 8
    Met de schuif open bakken op 130 graden ong. 25 minuten tussentijds niet open maken ( oventijd en baktemperaturen verschillen heel erg qua type oven)
  • 9
    Af laten koelen
  • 10
    ganache :
  • 11
    Breng de room, glucosestroop en boter aan de kook.
  • 12
    Haal de pan van de warmtebron en roer de galettes of gesmolten chocolade erdoor tot er een gladde massa ontstaat.
  • 13
    Giet het uit op een steen of plaatje.
  • 14
    Tableer de massa of laat het volledig afkoelen.
  • 15
    Roer de massa met een vlindergard onder toevoeging van de muntextract (Let op niet te luchtig).
  • 16
    Spuit de ganache op macaronschelpen en druk de bovenkant er op.
  • 17
    Bewaar in de koeling
  • Recept geplaatst door team:

    [DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

    gebruikers beoordeling

    Is het product lekker?

    Is het product creatief?

    Is het product makkelijk te produceren?

    Is het product makkelijk te verkopen? Aan een brede doelgroep?