Door team :
23b the bitches
Gepubliceerd:
Tussendoor
Tussendoor
3 Persons
3 Persons
Voorbereiding:
20 mins
Voorbereiding:
90
Kooktijd:
90 mins
Kooktijd:
20
Ingrediënten
%ingredient-rating%
1000 gram amandelpoeder
1000 gram amandelpoeder
%ingredient-rating%
1000 gram poedersuiker
1000 gram poedersuiker
%ingredient-rating%
400 gram eiwit
400 gram eiwit
%ingredient-rating%
1000 gram kristalsuiker
1000 gram kristalsuiker
%ingredient-rating%
240 gram water
240 gram water
%ingredient-rating%
400 gram witte chocolade
400 gram witte chocolade
%ingredient-rating%
200 gram slagroom ongezoet
200 gram slagroom ongezoet
%ingredient-rating%
20 gram glucosestroop
20 gram glucosestroop
%ingredient-rating%
5 gram muntextract
5 gram muntextract
%ingredient-rating%
40 gram boter
40 gram boter
Prijs
€ 0-2
Gebruikersbeoordeling
★★★★★ Waardering 4.3 van 5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Bereiding
1
Amandelpoeder en poedersuiker door de cutter dat goed fijn is, zeven
2
Je eiwit met kleur staafmixen en dit door de a.poeder. p.suiker met een spatel goed doormengen
3
Suikerwater opzetten en rond de 105 graden eiwit op snelste stand
4
Bij 118 graden suikerwater toevoegen aan eiwit en tot handwarmte/ klein beetje eiwit met de massa mengen
5
De rest van de eiwit toevoegen en zorgen dat je lucht er niet uit slaat
6
Bakplaat met teflon mat en licht in sprayen
7
Macarons opgespoten goed na tikken, en minimaal een 40 tot 60minuten laten drogen dat je geen nattigheid aan je vinger hebt
8
Met de schuif open bakken op 130 graden ong. 25 minuten tussentijds niet open maken ( oventijd en baktemperaturen verschillen heel erg qua type oven)
9
Af laten koelen
10
ganache :
11
Breng de room, glucosestroop en boter aan de kook.
12
Haal de pan van de warmtebron en roer de galettes of gesmolten chocolade erdoor tot er een gladde massa ontstaat.
13
Giet het uit op een steen of plaatje.
14
Tableer de massa of laat het volledig afkoelen.
15
Roer de massa met een vlindergard onder toevoeging van de muntextract (Let op niet te luchtig).
16
Spuit de ganache op macaronschelpen en druk de bovenkant er op.
17
Bewaar in de koeling

Recept geplaatst door team:
23b the bitches
[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]